Vettä, maata, tulta ja ilmaa perheen illalliseksi!

Huhtikuu on se aika kuukaudesta, jolloin monet ihmiset ottavat aikaa arvostaa ja juhlia luontoäitiä. Uskon varmasti, että tämä voi olla loistava tilaisuus perheellesi yhdistää yhteen. Ja mikä olisikaan parempi tapa juhlia luontoa ja työskennellä perheen yhdistämisen puolesta, kuin nauttia erityinen illallinen perheenä? Ala-asteella olet luultavasti kuullut neljästä klassisesta luonnon elementistä – nämä ovat vesi, maa, ilma ja tuli. Tiesitkö, että voit perustaa perheillallisen näiden neljän elementin varaan? Minulla on neljä herkullista illallisruokaehdotusta, joita saatat haluta valmistaa erityistä perheen ateriaa varten:
Vesi: Kanakeitto
Me kaikki tiedämme, että vesi merkitsee elämää. Ilman vettä ei ole elämää. Siksi tämä on tunnetuin elementti. Ja on hyvä asia, että maapallolla on runsaasti vettä! Ympäristönsuojelijat ovat kuitenkin huolissaan veden kestävyydestä, koska maapallo menettää puhdasta vettä erittäin hälyttävästi. Keittoastia voi olla erinomainen esitys vedestä.
Yksi suosituimmista keittotyypeistä on kanakeitto. Olen tehnyt kanakeittoa usein perheelleni ja yleensä kanakeittoa on erittäin helppo valmistaa, vaikka ihmiset ovatkin olleet luovia yhdistäessään erilaisia ruoanlaittotyyliään kanakeiton keittämiseen. Todennäköisesti suosituin kanakeittolajike on kana-nuudelikeitto. Kun teen tätä ruokaa, laitan siihen paistettua kanaa, pastaa ja vihanneksia.
Halutun klassisen kanakeiton maun saavuttamiseksi useimmat ihmiset lisäävät liemen. Mikään ei voita kananuudelikeiton juomista varsinkin erittäin kylmänä päivänä. Nyt jos olet kiinalaisen keittiön ystävä, voit korvata kypsennetyn kananlihan broilereilla. Lisää sipuliversoja ja muita yrttejä ja mausteita saadaksesi herkullisen itämaisen maun. Tässä on resepti yhdelle suosikkikanakeitostani.
Maa: Kasvissalaatti
Maa on elementti, joka symboloi monia asioita. Näitä ovat hedelmällisyys, vakauttaminen ja kestävyys monien muiden asioiden ohella. Mikä olisikaan parempi tapa edustaa maata kulinaarisella tavalla kuin valmistaa kasvissalaatti? Loppujen lopuksi vihannekset otetaan maasta! Vihreä, joka on yksi maata edustavista väreistä, näkyy myös lehtivihannesissasi.
Salaattiruoka voi tarkoittaa mitä tahansa ruokaa, jossa on sekoitus eri ruokalähteitä. Siten voit luoda minkä tahansa kasvissalaattiruoan yksinkertaisesti sekoittamalla kaikki haluamasi vihannekset. Tietysti on olemassa erilaisia kasvissalaattilajikkeita ja ne perustuvat siihen, millaisia vihanneksia ne sisältävät. Suosituin lajike on ehdottomasti Caesar’s Salad. Sen pääainesosa on roomalainen salaatti ja se sekoitetaan krutonkien, porkkanoiden ja sipulien kanssa. Päälleni laitoin yleensä herkullisella majoneesipohjaisella kastikkeella. Muita kasvissalaattityyppejä ovat kreikkalainen salaatti, Fattoush ja puutarhasalaatti. Kokeile tätä kasvissalaattireseptiä.
Tuli: Buffalo Wings
Tulipaloa pidetään yhtenä voimakkaimmista elementeistä. Tuli symboloi intoa, intohimoa ja voimaa. Negatiivinen puoli on se, että se johtuu muutoksesta tai tuhosta. Tulta edustavan annoksen valmistaminen on turhaa, kun ottaa huomioon, että aina voi valita erittäin mausteisen annoksen! Nyt on niin monia mausteisia ruokia, joita kannattaa harkita. Joitakin esimerkkejä ovat Meksikon Chili, Intian Chicken Curry ja Etelä-Korean Kimchi. Perheelleni olemme kanansiipien faneja, joten yksi yksinkertainen ruokalaji, jonka teen, on kiisevä lautanen kuumia ja mausteisia puhvelinsiipiä.
Pohjimmiltaan puhvelin siivet ovat kanansiipiä, jotka on marinoitu erityisessä chilikastikkeessa ja sitten friteerattu täydelliseksi. Kokkien mielipiteet vaihtelevat marinadissa käytetyistä aineksista. Perusraaka-aineita ovat voi, mustapippuri, cayennepippuri ja paprika. Kun puhvelin siivet on paistettu kullanruskeiksi, niitä voi nauttia juuri silloin. Mutta tietysti jotkut ihmiset haluavat valmistaa sitä varten toisen erityisen juustodipin. Tässä on perinteinen puhvelinsiipiresepti.
Ilma: Valkoinen kakku
Nyt voi olla melko hankalaa etsiä tiettyä ruokaa, joka voi edustaa ilmaa. Koska olen aiemmin tarjonnut aika paljon suolaisia ruokia, saattoi jo arvata, mistä puuttuu – kyllä, jälkiruoka! Joten jälkiruoille olisi käytännöllistä valita valkoinen kakku. Valkoinen on väri, joka edustaa ilmaa ja kakku on symbolinen ruoka, jossa on paljon ilmaa.
Voit valita minkä maun haluat. Tietysti voit valita valkoiseen liittyviä makuja. Se, mikä luultavasti tulee heti mieleen, on vanilja. Mutta voit myös harkita muita makuja, kuten suklaata, kahvikakkua tai jopa porkkanakakkua. Itselleni valitsen suklaakakun, koska siitä perheeni nauttii ja saatan haluta käyttää valkoista kuorrutetta, jotta kakkuni symboloisi ilmaa täydellisesti. Voit myös kokeilla tätä valkoisen kakun reseptiä.
Nyt kun sinulla on kaikki 4 elementtiä perheen illalliseen, muista kiittää luontoäitiä tämän perheillallisen inspiroinnista ja ennen kaikkea nauttia aterioista!

You May Also Like